skip to Main Content

Redovisningsekonom till Kopparfors skogar i Falun

Morgon i Kopparfors skog

Nu finns en fantastisk möjlighet om du funderar på hur du i nästa steg kan utvecklas inom redovisning. Om du vill komma till en arbetsplats där din kompetens värdesätts högt, kan tjänsten som redovisningsekonom på Kopparfors Skogar i Falun vara något för dig. Vi söker dig som har ett intresse för att använda effektiva digitala verktyg inom ekonomiområdet och som vill vidareutveckla dina kunskaper inom redovisning. Samtidigt får du inblick i och lär dig mer om koncernredovisning, hållbarhet, skogsförvaltning, fastighetsekonomi och nyttjanderätter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden

Du utgår från kontoret i centrala Falun där du arbetar i nära samarbete med Redovisningsansvarig. Du kommer att arbeta i ekonomisystem Visma.net men även med Visma bokslut, Visma koncern, Visma lön, rapportverktyget Mercur med flera. I din roll som en del av ekonomifunktionen kommer du framöver även beröras mer av hållbarhetsredovisning i samband med de nya CSRD-direktiven.

Arbetsuppgifterna kommer framför allt att bestå av:

  • löpande redovisning
  • bokslutsarbete
  • upprättande av deklarationer och årsredovisning
  • löneadministration

I tjänsten ingår även hantering av leverantörsfakturor, biladministration och kontorsinköp samt ett särskilt ansvar för faktureringen av bolagets nyttjanderättsupplåtelser. Det förekommer dessutom viss HR-administration.

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller motsvarande. Därtill har du några års erfarenhet av att arbeta med redovisning. Du får gärna ha goda kunskaper i användandet av effektiva digitala verktyg för ekonomiområdet. Erfarenhet från redovisnings- eller revisionsbyrå är meriterande.
Personliga egenskaper

Vi värdesätter din integritet, samvetsgrannhet och nyfikenhet. Vi söker dig som har en stark känsla för detaljer och ett driv att ständigt utvecklas och förbättra dina kunskaper. Om du dessutom intresserar dig för en hållbar utveckling och naturvård tror vi att du kommer trivas på Kopparfors Skogar.

Placeringsort
Falun

 

Om företaget

KOPPARFORS SKOGAR är ett skogsägande bolag som genom FAM och Wallenberg Investments ägs av de tre största Wallenbergstiftelserna. Bolaget förvaltar 285 000 hektar mark koncentrerat till Mellansverige varav 230 000 hektar utgörs av produktiv skogsmark. Kopparfors Skogar ska genom långsiktigt ägande bedriva ett hållbart bruk av skog, mark och vatten. Sammanlagt 28 anställda på fyra orter har arbetsuppgifter inom skoglig förvaltning som tex drivningsplanering, skogsvård, hållbarhet, fastigheter, IT och ekonomi. De huvudsakliga intäkterna kommer från försäljning av avverkningsrätter. Kopparfors Skogars årliga omsättning uppgår till cirka 450 mnkr och de förvaltade tillgångarna har ett värde av 15 mdkr. Bolaget har sitt huvudkontor i Falun.

Vad erbjuder företaget dig?

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på huvudkontoret i centrala Falun. Du erbjuds en lugn arbetsmiljö med ett eget kontor, arbete med frihet under ansvar samt fina förmåner som vi gärna berättar mer om. Mer än hälften av övriga anställda är ofta på resande fot eller arbetar ute i skogen.

Ansökan
I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind.

Saga Bergman, saga.bergman@meritmind.se, 073-594 46 34

Håkan Holmberg, hakan.holmberg@meritmind.se, 073-394 55 52

Intervjuer och urval kommer att ske från vecka 32. Vi ser gärna att du trots allt skickar in din ansökan så snart som möjligt men förvänta dig att det kan ta några veckor innan vi kan återkomma till dig. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV. Det räcker att du bifogar ditt CV med din ansökan. Du får möjlighet att komplettera med en motivering/personligt brev i ett senare skede. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekryteringsprocess. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process och att du inte behöver skicka in ett personligt brev. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)

Back To Top